Lyhyt päivitys tänään. Eilen käytiin Erikin ja Marieken kirkossa. Oikein mukava, ehkä vähän konservatiivinen seurakunta. Kirkon jälkeen mentiin yhdessä lounaalle erääseen buffet -ravintolaan ($5 yhdeltä hengeltä). Siellä sai syödä koko rahan edestä khmeriläistä ruokaa, salaattia ja hedelmiä. Kotimatkalla pyörähdettiin Jarmon kanssa Russian Marketilla. Saara osti vähän siivousvälineitä ja Jarmo englanninopetuskirjoja. Ilta otettiin rennosti ja istuskeltiin ulkona ja käytiin vähän kävelemässä. Paikalliset täällä ei tosin ymmärrä yhtään kävelemisen päälle. Koko ajan joku on tarjoamassa Tuk tuk:a, eivätkä millään meinaa ymmärtää, että me oikeasti halutaan kävellä.

Tänään on ollut viileämpi päivä (vain +30 C). Aurinko on pysytellyt pilven takana ja tuulee aika kovasti. Meistä on vaan mukavaa, jos on vähän viileämpää.

Tänään oltiin taas normaalisti töissä. Jarmo maalaili ja teki slummiprojektia, Saara kokosi kansiota työntekijöille ja oli mukana Draamaprojektissa lapsille. Illalla haluttiin lähteä vielä vähän tuulettumaan ja kuntoilemaan, niin lähdettiin pyörillä Sovanna -ostoskeskukseen, jossa normaalisti käymme Tuk tukilla ostoksilla. Sinne oli aika pitkä matka, mutta selvittiin hyvin takaisin ennen pimeää. Käytiin siellä jätskillä Svenssensenillä ja ostetiin vähän ruokaa täksi viikoksi (pyörien korissa ne kulkevat kätevästi). Kotiin tultua silmät oli täynnä hiekkaa ja pölyä, kun tuuli pyöritti sitä naamalle. Saara on harkinnut hengityssuojaimen hankkimista, koska saasteet käyvät henkeen pidemmän päälle. Täällä osa paikallisistakin käyttää niitä.

Laitan tähän loppuun meidän osoitteen tänne, kun muutamat sitä ovat kyselleet:

Saara and Jarmo Hirvonen

c/o Mercy Teams International

P.O.  Box  2481  PP3

Phnom Penh, Cambodia