(uusi koti)

(oma fillarikin löytyy, joudumme ehkä ostamaan Jarmolle oman myös, maksaa noin 30-40 $)

(moskiittoverkko on aika hyödyllinen kapistus)

Heipä hei! Olemme olleet kipeänä nyt pari päivää, joten emme ole kyenneet päivittelemään blogia. Eikä meillä uudessa asunnossamme ole internetiä, joten joudumme päivittelemään nyt täältä MTI:stä käsin. Voi olla että ostamme jossain vaiheessa nettitikun, jotta voimme kirjoitella myös kotoa.

Sunnuntaina viimeisenä iltana Guesthousessa, Saara sairastui ja alkoi oksentaa. Menimme maanantaina normaalisti töihin ja iltapäivästä oli sitten Jarmon vuoro halata pönttöä. Ei voi muuta kuin todeta että ihmeen heikkoon kuntoon sitä voi mennä tässä helteessä vatsataudissa. Onneksi naapurimme Marjonneke, joka siis on kanssa töissä MTI:ssä ja on Saaran ohjaaja, toi meille vitamiinijuomia, jotta emme ihan kuivuisi.

Tänään pidimme vapaapäivän. Jarmolla oli tarkoitus aloittaa erään paikallisen miehen kanssa slummikartta- projekti, jossa he tekevät tarkan kartan slummista, merkitsevät talot ja asukasmäärät, haastattelevat ihmisiä ja lähinnä kartoittavat kuinka moni heistä on mukana MTI:n projekteissa ja kyselevät hiukan heidän terveydentilastaan yms. Mutta se sai nyt odottaa. Iltapäiväksi tulimme työpaikalle, koska Saaralla on kokoontuminen sosiaalityöntekijöiden ja paikallisten vanhempien kanssa.

Uusi asuntomme on mukavan tilava. Siinä on oma aidattu pihamaa, oma pyykinpesukone ja pitkään kaivattu jääkaappi. Ensimmäisen yön nukuimme aika levottomasti, sillä makuuhuoneessa ei ole ilmastointia ja lämpötila on lähes sama kuin ulkona. Asunto on myös aika siivottomassa kunnossa edellisten asukkaiden jäljiltä, joten viikonloppuna on luvassa siivousta. :) Saara jo innoissaan odottaa että pääsee laittamaan kämppää kodikkaammaksi..

Meillä luultavasti alkaa tällä viikolla myös se kielikoulu. Erään sosiaalityöntekijän, Mom, sukulainen on opettaja, joka on tällä hetkellä työtön ja hän tulee kotiimme opettamaan meille khmerin alkeita pari kertaa viikossa.

Nyt vaan parannellaan itsemme ja huomenna arki starttaa uudestaan.