Oltiin jo ylhäällä kahdeksan aikoihin. Täällä ei vaan voi nukkua myöhään, melu on niin kova. Oli meilllä kyllä tarkoituskin nousta ajoissa, että ehditään pyörillä joen varrelle toiselle puolelle kaupunkia, ennen pahinta kuumuutta. Kuuminta täällä on klo 11-14.00, jonka aikana ei juuri kykene olla suoran auringon paahteessa.

Yhdeksältäkin aurinko lämmitti jo mukavasti, varsinkin pyörän selässä. Matkaa täältä joelle ja Phnom Penhin "keskustaan" on noin viisi kilometriä, mikä taittuu pyörillä mukavasti. Joella turistejakin näkyy jo enemmän, täällä missä me asumme, niitä on aika harvassa. Liikennettä riittää aamuisinkin, mutta pyöräily autojen seassa sujui ihan verkkaisesti.

Käytiin ensimmäiseksi tutustumassa kuningas Norodomin palatsiin. Sisäänpääsy oli $6,5/hlö eli aika tyyris, mutta toisaalta palatsi oli ihan kiva paikka nähdä kertaalleen. Onpahan käyty sielläkin:) Paljon oli buddha patsaita ja uhrialttareita, jossa vierailijat kävivät kumartelemassa. Me jätimme sellaiset väliin. Puutarhat olivat upeat ja siistit ja palatsit kimalsivat kultaa sisältä. Nähtiin kuninkaan valtaistuin, kultaiset sikariastiat, kruunut ja miekat. Sisältä ei saanut kuitenkaan ottaa kuvia, ne on siis tultava näkemään tänne paikan päälle.:)

Aamusta käveltiin pitkin joen vartta, siinä tuuli mukavasti. Joelta löytyy jokaisen maailman valtion liput ja löydettiinpä siis Suomen lippukin:)Käytiin syömässä vähän hedelmiä ja leipää aamupalaksi ja sitten suunnattiin kohti Central Markettia ja Sorya -ostoskeskusta. Central Market on ihan jättikokoinen marketti/tori ja sieltä saa lähes kaiken mitä tarvitsee. Turisteilta myyjät pyytävät aluksi aika kovia hintoja, mutta tinkimällä niitä saa alas jopa $5. Usein myyjä kysyykin lopulta paljonko asiakas on valmis maksamaan.  Aina pitää kuitenkin muistaa tinkiä hymyssä suin, niin ne hinnat  yleensä tippuu. Myös Khmerin kielen käyttö tiputtaa kummasti hintoja.

(Minna: Kyllä niitä hedelmiä löytyy varmasti vielä sittenkin kun te tulette)

Torin liha ja ruokaosastoa välttelee mielellään pahimman kuumuuden aikaan, sillä haju siellä on aika tyrmäävä. Raa'at lihat ja kalat odottavat ostajia tiskeillä kuumuudessa. Itse ostamme lihat ostoskeskuksista, jossa ne ovat kylmiössä. Central Marketilla kiertelemiseen voisi kuluttaa useamman päivän. Oltiin siellä kuitenkin pahimman kuumuuden aikaan niin ei jaksettu kovin kauaa kierrellä vaan mentiin ilmastoituun Soryaan. Siellä käytiin jätskillä Svenssenssenillä ja kierreltiin hieman. Muutama paita ja housut tarttui mukaan.

Aamulla matka marketille sujui muitta mutkitta, eikä menty harhaan ollenkaan. Takaisin tulo ei ollutkaan niin helppoa. Tiet jota pitkin olimme tulleet, olivat monet yksisuuntaisia ja meni hetki että löysimme uuden reitin takaisin. Onneksi oli kartta mukana eikä kiire mihinkään.

Tultiin kotiin neljän aikoihin, pestiin vähän pyykkiä ja päätettiin lähteä vielä pyörillä käymään ensimmäisessä majapaikassamme, Mapple Inn Quest Housessa moikkaamassa tutuksi tulleita työntekijöitä. Liikenne illalla on jo huomattavasti kaoottisempaa eikä pyöräily ole niin mukavaa. Tehtiinkin vain pikavisiitti, että oltaisiin kotona ennen pimeää. Puoli seitsemän aikoihin täällä on jo säkkipimeää.

Päivän aikana aurinko tarttui mukavasti ja paloimme molemmat niskasta ja kaulasta. Saadaanpahan vähän väriä eikä erotuta niin paljoa joukosta.

Nyt ajateltiin keitellä vähän kanamunia ja syödä vähän iltapalaa.