(Thank You MTI)

Vajaan kolmen kuukauden työrupeama MTI:llä on tänään saatu päätökseen. Viimeisenä päivänä (kuten jokaisena perjantaina on tapana) oli taas yhteinen hartaushetki ja lounas työntekijöiden kesken. Me saimme työkavereiltamme kortin, johon kaikki olivat kirjoittaneet jäähyväiset ja saimme myös seinälle ripustettavan pienen koristekyltin. Me olimme edellisenä päivänä käyneet Jars of Claysta (Josta muotoutui ajan myötä meidän suosikkiravintolamme ja kantapaikkamme) suuren kakun, jonka tarjosimme jälkiruoaksi kiitoksena työntekijöille. Hieman haikeaa oli lopettaa työt, vaikka tavallaan kotiinpaluuta on jo jonkun aikaa odotellutkin.. Juuri kun tähän kaikkeen alkaa tottua, yht'äkkiä se loppuukin. Onneksi käymme vielä kotiinlähtöpäivänä MTI:llä, joten tänään ei sentään tarvinnut jättää hyvästejä.

Muutenpa viikko on sujunut kivan rauhallisesti. Meillä oli "kämpillä" pieni hiiriepisodi kun löysimme hiirulaisen tutkimassa ruokakaappiamme. Ostimme liima-ansan ja saimme onneksi kaverin kiinni. Harmi vaan, nyt osa ruuista menee roskiin kun hiirulainen oli vähän käynyt jyrsimässä paketteja.. Oli meillä itseasiassa myös pieni vesiepisodikin. Eilen satoi vähän rankemmin vettä ja sitä sitten tuli puoli sankollista meille sisällekin sivuovesta. Jarmo kävi viskaamassa oven eteen hiekkasäkkejä ja Saara kuivaili lattioita pyyhkeillä.. Toivotaan että vedet pysyy ulkona sen aikaa kun olemme matkailemassa. No onneksi tässä talossa ei asuta enää kuin pari viikonloppua..

Minna ja Aleksi palasivat lomailemasta Kepistä tiistaina ja huomenna lähdemme siis porukalla Ratanakiriin. Edessä on riemastuttava 9-13 tunnin linja- automatka Kambodzan "melko tasaisia" teitä pitkin.. :) Mutta ihmiset ovat kovasti kehuneet Ratanakiriä kauniiksi paikaksi. Luvassa on vuoristoa, viidakkoa, vesiputouksia, elefanttivaellus ja kraaterijärvi.  Hyvältä siis kuulostaa ja paikka on varmasti linja-autoköröttelyn arvoinen. 

Olemme Ratanakirissä siis kuusi yötä, tulemme perjantaina viikonlopuksi takaisin Phnom Penhiin. Päivittelemme sitten taas kuulumisia.. Vähiin menee ennenkuin loppuu, enää reilu pari viikkoa ja tulemme Suomeen!