(Näkymä Guest House:n parvekkeelta.)

 

Vihdoinkin perillä! Mistäpä sitä aloittaisi, tämä paikka on niin totaalisen eri maailma verrattuna Suomeen. Pientä kulttuurishokin poikasta on havaittavissa.

Lennot meni hyvin, mitä nyt viimeinen lento oli myöhässä pari tuntia. Odoteltiin Bangkokin lentokentällä kierrellen kauppoja ja löhöillen noin seitsemän tuntia ennenkuin päästiin viimeiselle lennolle.

Perillä oltiin paikallista aikaa noin kymmeneltä. Meitä oltiin vastassa kentällä ja päästiin suoraan majapaikkaamme. Matkalla yritimme käydä nostamassa rahaa, mutta yllätykseksemme kortti ei toiminut. Matkalla kentältä nähtiin paljon ihmisiä kaduilla aika karuissa oloissa. Liikenne oli myös aika villiä. Kaiken väsymyksen ja matkustelun ansiosta ensimmäinen vaikutelma oli aika kaamea. Ensimmäinen yö meni pyöriessä sängyssä ja jo aikaeronkin takia saimme unta vasta kolmen aikoihin yöllä.

Aamulla meidät haettiin lounaalle erään hollantilaisen perheen kotiin. Syötiin ja höpöteltiin, perhe vaikutti oikein mukavalta. He olivat käyneet läpi samat tuntemukset tänne tullessaan kuin me.

(MTI tuleva työpaikkamme)

Iltapäivällä käytiin Tuk Tuk -moottoripyörätaksilla tutustumassa MTI:n keskukseen. Olemme vielä kovin ihmeissämme siitä, mitä tulemme tekemään täällä kolmen kuukauden aikana. Melko omatoimisia saamme luultavasvasti olla.

Täällä on ihan järkyttävän kuuma ja vettä kuluu tiuhaan. Huoneessamme on kuitenkin ilmastointi, joka on kylläkin liiankin hyvä (ainakin yhtä viileää kuin niinivaaran asunnossamme:).

(paikallista liikennettä)

Tulimme äsken syömästä. Kävely tämmöisessä kaupungissa vaatii hyvät refleksit ja kärsivällisyyttä, kaiken maailman kotteroita tunkee syliin joka mutkan takaa, eikä suojateistä saati jalankulkuväylistä ole tietoakaan. Ruokapaikkaan on n. 1,5 kilsaa, joten samalla saadaan mukava iltalenkki. Reitin varrelle mahtuu ihania kasveja ja pikkukauppoja ja kojuja jokaiseen makuun.

Huomenna mennään käymään museossa ja markkinoilla. Loppuviikosta (la + su) yövytään yksi yö slummissa erään perheen kotona. Tutustutaan paikallisten köyhien elämäntapaan. Ensi viikolla aloitetaan arki ja työt.

Terveisiä täältä lämmöstä! Kirjoitellaan taas pian lisää.