Lämpötila täällä on taas noussut +30 asteesta lähemmäs +40 asteeseen ja yöt menee hikoillessa.

Sunnuntai aamuna mentiin perinteisesti kirkkoon, jonka löytäminen oli haasteellista, sillä tällä kertaa mentiin pyörillä kahdestaan eikä kukaan ollut neuvomassa tietä. Perille kuitenkin löydettiin ja vielä ihan ajoissa. Ihan raikkaita ei enää siinä vaiheessa oltu, mutta minkäs teet.

Kirkon jälkeen mentiin sunnuntailounaalle erääseen halpaan ja hyvään ravintolaan. Ruoat maksoi yhteensä $4.

(Sunnuntailounas)

Jarmo halusi vielä (yllättäen) käydä markkinoilla pyörimässä, kun oltiin lähellä. Kauaa ei Saara jaksanut ja mentiin sitten kotia. Illalla tehtiin pyöräretki ympäri Phnom Penhiä ja matkalla pysähdyttiin myös Swenssensenille jätskille. Reissun jälkeen Saara päätti ettei pyöräile enää metriäkään ilman hengityssuojaa. Tuli yliannostus pakokaasua ja siitä hirmuinen päänsärky.

Maanantaina jatkui taas arki. Aamulla oli meidän vuoro pitää jokapäiväinen Raamatunopetus -hetki ja hyvinhän se meni.

Saara aloitti suunnittelemaan työpajoja joita pitää työntekijöille ensi viikon loman jälkeen ja Jarmo teki karttaa slummista jo kerättyjen tietojen pohjalta ja vietti sitten iltapäivän slummissa. 

(Ensimmäinen osa karttaa valmis!)

Mom kertoi aamulla asiakkaasta, jolle olimme hankkineet pyörän ja paikan jossa hän saisi kouluttautua ja sitten töitä. Noh, pyörä palautui maanantaina MTI:lle ja nainen lopetti koulutuksen, koska hänen miehensä ei ollut antanut hänelle moneen päivään ruokaa, ei tykännyt, että nainen kävi koulutuksessa. Mies on myös väkivaltainen joten nainen ei uskalla nousta tätä vastaan. Että sellaista.

Maanantai-iltana kokkailtiin itse, yllättäen taas pastaa:) Tehtiin myös operaatio "tapetaan murkut", keittiössä niitä oli satoja ja ne alkoi tunkeutua joka paikkaan, mm.myslipussiin (joka ei ole ihan halpaa) joka oli olevinaan tiiviissä rasiassa. Noh, murkkuset kuoli, kun vähän suihkuteltiin myrkkyä.

Tänään tiistaina Saaran ohjaaja Marjonneke lähti kohti Hollantia kuukaudeksi. Saara on siis aika omillaan nyt kuukauden ajan.

"Marjonneken lähdettyä oli hassu huomata miten työntekijät kokivat olevansa nyt tilivelvollisia tekemisistään minulle. Nyt myös he kyselevät paljon enemmän apua minulta. Ihan kiva, mutta vähän jännittää miten kuukausi kuluu ja osaanko auttaa heitä asioissa missä Marjonneke yleensä auttoi. "

Aamulla Saara suunnitteli tulevaa työpajaa ja Jarmo oli aamun apuna. Iltapäivästä lounaan jälkeen Saara jäi MTI:lle jatkamaan töitään ja Jarmo lähti taas slummiin Narithin kanssa asukkaita jututtamaan.

"Olemme siirtyneet jo uudelle alueelle slummissa ja tänään jatkoimme kartta B:n tekemistä. Haastateltujen talouksien määrä on jo 105! Hitaasti hyvä tulee.. Vaikka tällä viikolla kuumuus on piinannut ja hiki valuu solkenaan kun kävelemme slummissa, on silti ollut erittäin mukavaa ja olen saanut mm. todistaa paljon hauskoja tapahtumia slummissa vieraillessamme (Eräskin n.3- v. pikkupoika kuljetteli kolmipyöräisellään koiranpentua ympäri slummia. Näky pisti hymyilyttämään ja harmi vaan kun ei ollut silloin kameraa mukana..). Tänään meillä oli normaalia enemmän seuraa kun kiertelimme haastattelemassa ihmisiä. Mammat seurasivat meitä ja halusivat varmistaa että varmasti muistamme vierailla myös heidänkin kodissaan. Ihmiset ovat todella kiinnostuneita projektistamme, ja se on hyvä, sillä he kaikki ovat potentiaalisia asiakkaita MTI:lle ja vain todella harvat heistä ovat ylipäätään mukana missään MTI:n, tai muiden organisaatioiden järjestämissä ohjelmissa. Joten tänään siis vierähti vähän ylitöiksi, kun haastattelimme kaikki halukkaat."

-Jarmo

(Pikku hurtat slummissa)

Illalla kävimme jälleen Sumatrassa syömässä ja nyt aloitamme khmerin kotiläksyjen tekemisen..

Äiti: jos halusit lähettää jotain niin Saara toivoi pientä salmiakki karkkilaatikkoa ja Jarmo pientä Aku Ankkaa:) (Vieläkö isälle tulee se?)